Mattips
Fläskkotlett med äpple, palsternackapuré och sallad av babyspenat och bovete:
Fläskkotlett med äpple:
4 st fläskkotletter
400 ml äppeljuice
1 burk crème fraîche
2 äpplen i klyftor
Salt, peppar
1. Häll äppeljuicen i en kastrull. Koka tills juicen har reducerats till halva mängden. Ta av kastrullen från plattan.
2. Salta och peppra fläskkotletterna, stek i kokosolja och en klick smör.
3. Ta ur fläskotletterna. Lägg i äppleklyftorna och stek tills de fått färg. Häll över den reducerade juicen och låt koka, häll i crème fraîchen, låt fortsatt koka, salta och peppra. Lägg i fläskkotletterna och se till att de täcks av såsen.
Palsternackspuré:
2 st palsternackor
50 g smör
0,5 dl grädde
salt och peppar
Koka palsternackan mjuk, tillsätt smör, grädde, salt och peppar. Mixa med mixerstav.
Sallad:
Babyspenat
2 dl bovete (koka efter anvisning på paketet)
tomat
rödlök
ost
gojibär
avokado
Salladsdressing:
kokosolja
balsamvinäger
honung
salt, peppar
Häll dressingen över salladen, blanda klart!
Ris är också gott till detta.
Smaklig måltid
Låter jättegott
SvaraRaderaKram