Mattips

Fläskkotlett med äpple, palsternackapuré  och sallad av babyspenat och bovete:

Fläskkotlett med äpple:

4 st fläskkotletter
400 ml äppeljuice
1 burk crème fraîche
2 äpplen i klyftor
Salt, peppar

1. Häll äppeljuicen i en kastrull. Koka tills juicen har reducerats till halva mängden. Ta av kastrullen från plattan.

2. Salta och peppra fläskkotletterna, stek i kokosolja och en klick smör. 

3. Ta ur fläskotletterna. Lägg i äppleklyftorna och stek tills de fått färg. Häll över den reducerade juicen och låt koka, häll i crème fraîchen, låt fortsatt koka, salta och peppra. Lägg i fläskkotletterna och se till att de täcks av såsen.

Palsternackspuré:

2 st palsternackor
50 g smör 
0,5 dl grädde
salt och peppar

Koka palsternackan mjuk, tillsätt smör, grädde, salt och peppar. Mixa med mixerstav. 

Sallad:
Babyspenat
2 dl bovete (koka efter anvisning på paketet)
tomat
rödlök
ost
gojibär
avokado

Salladsdressing:
kokosolja
balsamvinäger
honung
salt, peppar

Häll dressingen över salladen, blanda klart!

Ris är också gott till detta.

Smaklig måltid

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg