Tung Chung och Miss Kalmaegi blåser på oss

Sam jobbar i Hong Kong i veckan och åkte tidigt igår till sitt kontor i Shatin. Jag, Marcus och barnen åkte till Tung Chung för att ta linbanan till Big Buddha. När vi kom fram till linbanan visade det sig att den är stängd den här veckan för underhåll. Typiskt! 

Det blev ett varv i Tung Chung och till food hall/wet market. Dessa är lite speciella och annorlunda mot vad vi svenskar är vana vid och jag tycker det var trevligt att kunna visa Marcus och Amanda hur de flesta lokala här handlar sin mat. Många obehagliga doftar från kött, fisk, blod, grönsaker, kantonesiska kök, blommor.. 

Vi åt lunch på plazan och där lämnade sedan jag och pojkarna Marcus och Amanda som utforskade stället på egen hand och som senare gjorde ett besök hos en doktor för att spola öronen på Amanda.

Under eftermiddagen mulnade det på, en hel del regnskurar och blåsigt. Vi har en tyfonen Kalmaegi strax utanför Hong Kong och i natt fick vi första T8 varningen (hård vind) för i år. Alla skolor är stängda idag liksom mycket annat. Till och med Sam är hemma från jobbet (fast det hade han nog inte varit om jag inte sagt att han ska det..). 

Före lunch sänks förhoppningsvis varningen till en T3 och vi kan återgå till ett mer normalt liv. 


Kommentarer

Populära inlägg