Vi har sorg i Discovery Bay

Sam, vår juiceman har tagit sitt liv. Han har haft sin juiceshop i Discovery Bay i 20 år och var älskad av alla. Med ett leende till serverade han sina fantastiska färska juicer. Han var en varm, klok man, en sådan där person som alla bara minns. På Discovery Bay sociala medier delas nu minnen, kondoleanser och insamlingar till hans familj och hans begravning samt en enorm frustration.
Han tog sitt liv då HKR beslutat att höja hyran. Han har vid ett tidigare tillfälle fått byta lokal pga av hyreshöjning och jag antar att nu var det var nu så stor höjning att han inte längre kunde klara av att ha sin shop och inte längre kunde försörja sin familj.



Hong Kong är bra på många sätt. Här finns liksom i Sverige public skola, sjukhus och äldrevård. Den stora skillnaden mellan Sverige och Hong Kong är dock att här råder inte rättigheter till saker och ting -  bara skyldigheter. Du har inte rätt till ett jobb, du har skyldighet till att jobba. Du har inte rätt till semester, ledighet, deltider etc. Det finns heller ingen hyresreglering och hyresnivån får alltså sättas fritt. Tufft? Ja, och det gör att föräldrar sätter hög press på barnen som från tidig ålder tvingas plugga hårt och har högvis med läxor från 5 års ålder. 

Hong Kong ligger i toppen på listan över självmord och självmord bland barn. 

Jag hoppas vi kan ge våra barn en bra balans mellan båda världarna och med det ge dem bästa förutsättningarna för ett bra lyckligt liv. 

"Livet är inte bara en dans på rosor, 
det är en lek också"


Kommentarer

  1. Usch! Han var ju super harlig och gjorde godaste mango juicen till Wilbur. Trist, trakigt och usch.

    SvaraRadera
  2. Livet är varken lätt eller rättvist - men nånstans tror jag att det finns Karma. <3

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg