Big Buddha

Igår efter en brunch på norra plazan åkte familjen Johansson hem till Singapore.  Vi hade public holiday så både Sam och Mia var lediga. Efter en kortare paus hemma åkte till Kowloon där vi mötte upp farfar och Felicia. Strosade runt på stan och åt sedan middag på The Salted Pig. En av våra favorit restauranger som ligger på Knutsford Terrace. Få ställen i Hong Kong där man kan sitta ute och äta men här är en liten innegård med flera restauranger på rad som har uteserveringar.

Barnen var glada över att få tillbaka sina sängar, Sam var glad över att få tillbaka sin säng och jag var glad som fick ligga på rätt håll i sängen. Jag har legat på tvären i fotändan, vilket såklart har funkat bra när sängen är 210 cm bred. 

Idag var det skola för barnen, Sam tillbaka på jobbet och jag var på min yogaklass. 

När Dorian var klar i skolan åkte han och jag till Tung Chung där vi mötte upp Felicia och farfar för att åka cable car till Ngong Ping för att titta på Po Lin Monastery och Big Buddha. 

Dorian har aldrig varit där och har varje gång vi åker förbi linbanan frågat när han ska få åka den.





268 trappsteg upp till Buddha! 
Dorian pinnade snabbt på upp för alla trapporna. Grymt imponerad över honom. 



Ett gäng med kossor traskade runt här på kullen.



Om man nedanför trappan betalade inträde för att gå in i Buddha ingick en glass och en flaska vatten. Det hade Dorian förstått..

Kommentarer

Populära inlägg