Skolstart

Skolan startade igår upp i temporära lokaler. Första dagen var bara en introduktion i halvklass i drygt en timme tillsammans med förälder.  Jag gick först med Wilbur som inte var särskilt road över den nya skolan, sin nya lärare och sina klasskompisar.. Ibland är det bra att ha ett språk som inte särskilt många förstår (Skratt).  När han förstod att Jorel, en av hans bästa kompisar kommer att gå i samma klass som honom lättade mungiporna. 

Dorian var inte alls glad över att börja skolan. Han bröt ihop trots att jag var med. Lille plutten.. 

Jag, Wilbur och Dorian diskuterade när vi alla var hemma igen denna för Dorian lite jobbiga situation att bli lämnad i skolan. Wilbur lovade att trösta Dorian om han hör att han är ledsen. Det hjälpte Dorian att veta att Wilbur kommer till honom om han är ledsen. Lite senare på kvällen, när vi satt och åt middag sa Wilbur plötsligt att han kanske inte hör Dorian när han är ledsen för det är så hög ljudnivå i skolan. Så då kom vi fram till att om Dorian är ledsen ska han gå till Wilbur, så tröstar han honom. 

Härliga ungar!

Idag var första dagen med drop-off. Dorian ville inte gå till skolan. Han pendlade hela morgonen mellan glad, ledsen, arg och jätteledsen.

Wilbur var på gott humör och blev ännu gladare när vi mötte Jorel utanför skolan. Utan problem gick de två in i sitt klassrum och satte sig tillsammans med något arbete. 

För Dorian var det jobbigare. 

Vi fick ett bra mottagande av personal och lärare och jag kände mig trygg med han var i bra händer. De vet även om att Wilbur är en trygghet för Dorian och han får gå till Wilbur om så behövs.

Strax ska jag hämta Dorian som går halv dag och lämna lunchlåda till Wilbur som går hel dag.

Dorian har heldagar måndag, onsdag och fredag men jag kommer att ha honom halva dagar tills han känner sig mer bekväm i skolan. 

Kommentarer

Populära inlägg