Lördag - Hong Kong Sevens

Wow, vilken dag!
Hong Kong Sevens är bland det största rugby eventet som finns. Alla pratar om det och det är svårt att få tag på biljetter. Carlsberg sponsrar och Samuel fick två biljetter i torsdag för ett väl utfört arbete som han hade gjort.
Det var galet coolt med en härlig stämning där folk är utklädda och har bara jätte kul. Vi satt i Carlsberg loungen där det serverades mat, öl, vin eller vad vi ville ha. Fanns det inte redan serverat var det bara att säga till så kom personalen med en lång lista att välja från.

Arenan tar 40 000 stycken och vi såg inte en enda polis. Både Sam och jag är undrande och imponerande över hur ett sånt här stort evenemang bara flyter på med en härlig glad stämning. I Sverige kan inte ens två allsvenska lag från mindre orter mötas utan att det bunkras upp med poliser och nästan alltid garanterat bråk. Varför är det så? Och det behöver inte ens vara någon match för att det ska bli bråk, det räcker att gå ut på stan en kväll så är risken stor att någon blir våldsam.

Även rugbyn var kul att titta på. Matcherna är bara 20 minuter och det är ett högt tempo på plan. Och galet biffiga grabbar från topp till tå!

Jag är också övertygad om att det är en sport som passar våra grabbar. De är redan långt framme i sin utveckling. Wilbur som ofta och gärna knuffas samt gärna lägger sig på andra och Dorian som är van vid att bli knuffad och överfallen.







Kommentarer

Populära inlägg