Mamma, pappa, Dorian dag - Wilbur på barnkalas

Igår var Wilbur på ytterligare ett födelsedagskalas. Det var hans klasskompis Summer som fyllde fyra år. 

Dorian har blivit lite upprörd över att han inte varit bjuden på de senaste kalasen och ännu mer upprörd över att han inte fyller år just nu, idag eller möjligtvis imorgon, att det är så himla länge kvar tills han födelsedag.

Så vi bestämde att Dorian får en mamma-pappadag och glass. En glad Wilbur stack iväg på kalas och en glad Dorian var med mamma och pappa.

Vi började med att checka av glassen. 

Sedan tog vi färjan till stan och taxi till Hong Kong Zoological and Botanical Gardens. En stor grön park mitt i central där man kan titta på växter, apor och sköldpaddor. Vi hade siktet inställt på aporna. 

Dorian var på strålande humör och vi hade en supertrevlig dag. 





Kollar kartan så vi vet vart vi ska.




 Det finns minst ett tiotal olika sorters apor i stora burar.




När vi var färdiga i parken tittade Dorian på kartan igen och upptäcket att gammelmormor 
är här också. Hon existerar lika mycket nu som innan för honom.


Mitt bland alla höghus kan man hitta gamla fina brittiska hus från
 tiden då Hong Kong var koloniserat.


Också springer vi på coolaste restaurangen: Wilbur!  Och inte vilken restaurang som helst utan ett hamburgerhak. Det här kommer i fortsättningen bli restaurangen för våra söndagsmiddagar. Lite extra häftigt är att de även serverar hummer och Wilbur har senaste veckorna haft en favoritleksak som är just en hummer och denne har han haft med sig dag som natt.


Dorian ville ha middag på sunkhaket och självklart fick han det. Vi som inte var bjudna på kalas lyxade även till det med äppelpaj till efterrätt.

Kommentarer

Populära inlägg