Skola skola skola.. Möte med Dorians nya frök

Det har blivit en skolblogg det här!

Jag kom tidigare till skolan igår för att titta när Dorians klass har gympalektion. Halva klassen var totalt utan kontroll. Hälften av barnen skötte sig bra (däribland Dorian) resten var som apor på zoo. De har en professionell coach som kommer och har idrott med dem, alltså en kille som är van vid att handskas med grupper av barn i alla åldrar. När inte ens han har kontroll över klassen så kan jag bara föreställa mig hur illa det är inne i klassrummet. Jag pratade med coach Zin efteråt och han var inte särkilt nöjd med klassen. Dorian är inga problem och sköter sig bra på hans lektioner. Det verkar vara en klass med många viljestarka barn, både tjejer och killar. Har man inte styr på sådana så kan det inte bli annat än high chaparall..

Jag träffade även Mr Jay, som är lärare i Primary var Dorian har blivit inskickat några gånger på grund av dåligt uppförande. Han berättade att Dorian sitter så fint och tittar på när barnen arbetet. Inga problem och ha honom över och han var mer än välkommen att komma.

Ms Veena har heller inga problem med att han kommer över till hennes klass. Så både Ms Veena och Mr Jay är helt ok med att han kommer, Dorian vill och har bett flera gånger att få gå men blir då nekad av Ms Camille eller hon går och hämtar honom. Montessori är delvis att man lär sig av de äldre barnen så jag ser det bara positivt att han får vara i de andra klassrummen. Tycker också att det är en bättre tillvägagångssätt att istället för att "bestraffa" honom när han har betett sig illa och då skicka iväg honom till ett ställa han vill vara på, överenskomma med honom att han får gå iväg om han sköter sig bra i sitt klassrum. Det är klart han ställer till med oreda när han vet att han då får gå iväg till ett bättre ställe.

Det blir till att ta ett snack till med rektorn.

Igår träffade vi i alla fall nya frön. Fick mycket gott intryck av henne och jag tror det kommer att bli ordning på klassen nästa år. Hon verkar vara en superlärare med egenskaper och skicklighet som täcker in alla nivåer. Stark, tydlig, kärvänlig, kreativ, självsäker, svart eller vitt och inga gråzoner och mamma till tre pojkar. Det behövs nämligen inte bara bra läraregenskaper för att fungera på skolan, vi har än ägare som styr med iskall hand och som inte daltar med sina anställda. 

Kommentarer

  1. Vi får hålla tummarna för den nya läraren!
    KRAAAM

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg