Sai Kung town

Sai Kung är ett område i östra Hong Kong. Det är ett lugnare ställe jämfört med HK Island eller Kowloon med fin miljö, små byar längs med kusten och där bor en blandning av lokalbefolkning och expats. I Sai Kung hade Sam från början tänkt att vi skulle bo innan han fick nys om Discovery Bay.

Jag och Sam åkte i lördags till Sai Kung town som är en gammal fiskeby med cirka 13.000 st invånare. Det är en mysig liten stad som har en massa små söta cafeer och gator som slingrar sig som en labyrint. Det lustiga är att de bygger inbjudande gångvägar eller trappor och som sedan bara slutar tvärt. Det går inte att se om vi trampar rätt in på någons tomt eller om vi ens kommer fram.
Vi strosade runt och tittade, hittade bland annat en sugpropp att rensa avloppet med som vi bar omkring på. 

Längs med vatten ligger flera restauranger på rad med fullt av krabbor, humrar, musslor och fiskar i sina akvarium. Här är maten verkligen färsk när den serveras. Vi såg gigantiskt stora krabbor och humrar. Längst med vattnet var det fullt av folk. Jag vet inte hur många tusen det var och jag kan inte sluta förundras över hur många människor det kan vara på ett och samma stället. Folk promenerade, åkte båt, satt och tittade på utsikten och det var fullt på alla restauranger. Trots så många människor samlade så är det en lugn och fridfull stämning. I vattnet tycker jag det ser helt kaotiskt ut bland alla båtar och färjor som kommer och går, men allt flyter på som smort.

Vi åt middag på en av fiskrestaurangerna och när vi skulle gå upptäckte Sam att vi hade glömt vår bajspump någonstans. Vi gick till en bänk som vi suttit på tidigare under dagen och där stod den så fint och väntade på oss.

Innan vi åkte hem tog vi sedvanligt en fotmassage och den här var nog en av de bästa vi har varit på.






Kommentarer

Populära inlägg