Nycklarna till lägenheten i DB

Efter en lunch i Lfc mall mötte vi upp vår mäklare vid piren och åkte båten till Discovery Bay och vår nya lägenhet. Det tar 20 minuter med båten till och från Central och DB. Wilbur hade fullt upp med att kolla alla båtar och fartyg i vattnet, det är enormt många och stora!

Vi anlände vid DB Plaza vilket också är en samlingsplats för de som bor här i DB. Här finns affärer, massa restauranger, föräldrar och massor av barn i alla åldrar som springer omkring och leker med varandra. I DB är inga bilar tillåtna, här finns 400 st golfbilar och det går bussar för att ta sig fram mellan olika områden. Vi kommer att bo i norra delen av DB, piren är i den södra delen.

I DB mötte vi upp mäklare nr två som körde oss i en golfbil till lägenheten. Lägenheten ligger i ett trevligt område, höjden är inga problem (våning 26) och utsikten är helt fantastisk! Lägenheten levde inte upp till mina höga förväntningar, först och främst var den inte städad, hål i väggarna hade de spacklat över och lämnat 1dm x1dm grå spackelmärken istället, väggarna var smutsiga och jag ville att de skulle måla om hela lägenheten för att få den fräschare. Det gick de inte med och skulle istället tvätta väggarna och måla över spackelmärkena. De lovade att fixa detta på måndag så att det är klart för oss att flytta in med de hyrda möblerna på tisdag. Jag har låga förhoppningar på att det verkligen är klart på måndag när de har haft flera veckor på sig att fixa lägenheten och inte gjort det... I övrigt tog det en evighet för mäklarna att göra klart med hyrespapprena och vi var överhettade och uttråkade av att bara stå och vänta i en tom, varm lägenhet. Det blir säkert bra när allt är klart och vi är på plats.

Vi åt middag i DB innan vi tog färjan tillbaka och väl hemma på hotellet tog vi ett skönt bad.

 

Härligt stora bilfria ytor att springa på för barnen!
Det var full fart på Wilbur som sprang runt och utforskade området
Barn lekte på och omkring restaurangerna och det kändes inte alls besvärande att ha med våra barn som inte vill sitta stilla en längre stund :-)
Fantastisk utsikt från vår lägenhet.
Det var skönt med ett bad efter en lång svettig dag i DB.
 

Kommentarer

  1. Härligt då kan ni flytta till lägenheten? Eller när kommer Era möbler?

    SvaraRadera
  2. Oj oj oj, vilket j-a område...bilfritt!!
    Är det endast för "så'na som ni"? Hoppas att ni ska få ordning på lägenheten och fixa till den så att den känns som er, det blir väl lite personligare än på hotellet!?

    Jag var hos mamma/mormor/gammelmormor Sonja igår - 91 år! (det finns en bild från igår på min blogg)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg