Söndag i Central

Idag hade vi tänkt att åka till Lamma Island, en ö med fantastisk seafood. Vi traskade ner till The Plaza, köpte kaffe, smörgås och lät barnen springa av sig innan båtturen till Central där vi sedan skulle åka vidare med båt till ön. På båten till Central pratade Sam med några här från DB som sa att ön erbjuder mest god mat och vi omvärderade därmed vår utflykt till att istället gå till Hong Kong Zoological and botanical garden, som Vallarna fast större, och åker till ön när Mia är tillbaka och hon kan vara med barnen medans vi äter.

Spring på DB Plaza
 

Så idag har vi gått och gått och gått. Trädgården ligger i närheten av Mid level escalator (som jag tidigare skrivit om) och vi åke en bra bit upp med den innan vi kom till fram. I trädgården finns det massor av växter, som varken jag eller Sam förstår oss på, och det finns fåglar, apor, sköldpaddor, krokodiler och ormar. Det var varmt och branta backar att besegra både uppåt och nedåt.

 

Vid lunch navigerade vi tillbaka till Midlevels barträsk och åt italiensk långlunch. Bläckfisksalladen erbjöd hela bläckfiskar som Wilbur trodde var spindlar. Som man ju ska göra med spindlar så lekte han med dem och lät de klättra omkring på bordet innan han åt upp dem. Stor skål med oliver, två olika pastarätter och en pizza fullbordade festen.

Lek med bläckfiskspindel
 

Efter en lång och krånglig promenad nedför berget, sicksack med barnvagnar mellan gränder, trappor, miljarder människor och kommers, var vi åter vid hamnen och båtade tillbaka till vår oas Discovery Bay. I avsaknad av numera livsnödvändig hemhjälp fick Samuel laga mat och efter middagen ta ut ungarna på lek medan jag städade och diskade. Vi saknar Mia hur mycket som helst, det kommer vara låååånga veckor i väntan på hennes återkomst. Vi var faktiskt idag hos den förmedling för maids som representerar Mia och anmälde intresse för en tilfällig vikarie. Shalee som är head pimp är jättegullig, känner Mia sedan tidigare och lovade ringa imorgon med förslag. Hittar vi en bra vikarie kanske jag ändå inte behöver flytta till Macau med barnen och bo på vandrarhem hos Mia.

 

 

Walkway till piren
 

Fruktsallad i väntan på nästa färja
 

Kvällslek med pappa på Siena Club
 

"Pappa, högt uppe!"
 

Trött och glad
 

Kommentarer

Populära inlägg