God Jul

God Jul allahopa!

Jullunch!
 

Vi har strålande sol, 14 grader och åt vår jullunch ute på Jaspas. Därefter tog vi en promenad till södra Plazan, barnen sov och lagom till kaffe och fika vaknade de. Wilbur roade sig med att mata fåglarna som från början var några stycken för att sedan bli ungefär 200 st.

 

Julklapp från Mia
Väl hemma igen hade vi paketöppning! Av Mia fick barnen varsin ritplatta, det var mycket uppskattat. Wilbur ritade prima husvagn (vår gamla husvagn i Falkenberg) helt på eget initiativ och den blev jätte fin! Av oss fick de varsin scooter.

 

Nu är barnen ute och leker med Mia och jag och Sam förbereder julmiddagen. Jag(!) har gjort egna köttbullar, alltså tagit köttfärs blandat i ingredienser, rullat och stekt dessa bollar. Sedan blir det korv, potatis, sill, ägg, skinka och senap.

Vi har idag funderat över varför vi svenskar firar jul den 24 december när det är mest vanligt att fira jul den 25 december. Och är det någon mer än vi som firar den 24:e och vad firar vi som gör att vi firar en dag före de andra? Det ploppar upp mycket funderingar när jag är här och inte längre där, eller om det är där jag nu är och inte här..

En stor julkram till Er!

 

Kommentarer

  1. GOD JUL och många tomtekramar till er alla.
    Så roligt med ritbrädorna.
    Kram mamma/mormor.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg