Tung Chung

Mia fick ledigt idag för att hon hade jobbat annadagen då vi var i Macau. Vi tog med barnen och åkte buss till Tung Chung outlet mall som ligger här på Lantau Island. Det står att butikerna öppnar kl 10 och det betyder tydligen inte att de öppnar då utan kanske snarare att någongång efter kl 10 öppnar de. Flera av butikerna var stängda så vi tog en fika innan vi gav oss ut på jakt efter de perfekta promenadskorna till Sam.

Lite smått gnälliga barn hade vi med oss, Wilbur var trött så han somnade och sov genom hela vår lunch. När han vaknade så var det dags för Dorian att sova och lunch för Wilbur. Det var egentligen en lugn, skön och solig dag men jag var på ganska dåligt humör och trött på att det var för mycket folk ivägen. Det är jobbigt att ta sig fram gåendes bland folket här. De vinglar fram och tillbaka och är oftast ivägen. Jag och Sam har pratat om det många gånger (då även han har lagt märke till detta) och jag har undrat om det är någon genetisk skillnad i balanssinnet på oss och kineser medans han mer tror att det kan ha och göra med att så få här har körkort och därmed inte skolats i det här med filer, högerregeln och hänsyn till andra. Och jämför vi med en högstadieskola så är det faktiskt ganska svårt att ta sig fram där också bland vimsiga elever, så han har nog mer rätt i det han säger.

Jag var i alla fall sur så vi åkte hem och Wilbur sa att han inte ska åka till Tung Chung med mamma igen, bara med pappa och Dorian. Hihi!

Kommentarer

Populära inlägg