Weekend - Sam till Kiev

Vi har haft en härlig helg full med aktiviteter.

 Sam och jag började lördagsmorgonen med ett riktigt bra pass på gymet. Vi gick hem, duschade och tog färjan till stan. Vi var sugna på att strosa omkring i Hong Kong och se lite annat än de delar som vi alltid är i. Vi hittade på app store en app med olika walking tours i Hong Kong och vi valde att gå från Wan  Chai till North Point. Nu valde vi även att gå från färjan till Wai Chai, avstånden i HK är mycket korta och även om vi skulle gå lite vilse och omvägar så är det inte särskilt långt att gå så vi bedömde att klara det utan problem. Nu är Hong Kong inte byggt för att strosa i, människor ska vara på de walkways som finns eller i tunnelbanan. Vi stötte på många vägar som vi varken kom över eller under eller som bara tog slut. Efter lite fram och tillbaka och hit och dit tog vi tunnelbanan en station och var framme i Wan Chai. Sedan gick och gick och gick vi, stannade på några ställen och hade en riktigt trevlig dag. Det är givande att se andra delar av staden som är mer kinesiskt och det är mycket trafik här. Lungorna är fulla av avgaser..  Vi konstaterade att vi trivs bäst i våra vanliga kvarter och tog tunnelbanan tillbaka till Mid Levels. Efter fyra timmars promenad var vi väl förtjänta av en fotmassage. Ljuvligt! Därefter en god middag. Vi gick till ett Nepalesiskt ställe men det hade så obehagligt kallt i restaurangen. Vi sa till två gånger att höja ac:n, som de lovade att ordna. Efter ingen skillnad i temperaturen/blåsten sa vi hej då och gick vidare till ett annat ställe.  Som råkade bli Italienskt! Där fick vi till förrätt den godaste anka som jag någonsin ätit (Sorry Jens, den här ankan var tom bättre än den du gjorde på nyår).

Sedan sov jag underbart gott hela natten. En kropp som var helt slut från topp till tå av träning och långpromenad. Min snälla och morgonpigga (och kvällspigga) man tog barnen i morse och det är så skönt den här stunden på morgonen att få stoppa in öronpropparna, släppa allt ansvar för en kort stund och ensam njuta av ren tystnad innan dagen börjar.

Idag har vi haft en skön dag vid poolen. Underbart väder, inget tji och tjafs och barnen har lekt med varandra. Wilbur har med hjälp av Sam dykt efter pengar på botten, pengar som Dorian har kastat åt honom och Dorian har tjutit av skratt när han dykt upp med dem igen. Vi var bjudna på 2 årskalas i eftermiddags som vi valde bort att gå på för att barnen lekte så fantastiskt bra med varandra. Det blev en sen tupplur för Dorian och vi hade två jätte trötta och solbrända killar ikväll som trots detta fortsatte att sköta sig bra.

Båda somnade snabbt och enkelt. Wilbur hos mig och det gör inget då Sam åker till Kiev ikväll.


Kommentarer

  1. Va?! Godare än min nyårsanka? Ja ja, jag får väl lov att uppdatera min repertoir då.
    /Jens

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg