Discovery Bay

Av någon anledning har Discovery Bay dåligt rykte om sig av folk som inte bor här. De menar att det är långt bort och  inte "på riktigt" för att det mesta är uppbyggt och anpassat för familjer. De liksom rynkar på näsan och säger lite nedtonat ahaa, you live in Discovery Bay..  om någon utifrån frågar.

För oss som bor här och vet så finns det inget bättre ställe att bo på med barn. Varför inte ha det enkelt, tryggt, massor av lekplatser, poolparadis, restauranger för barn, ingen biltrafik etc etc? 
Självklart skulle vi inte bo här om vi inte hade barn, för det är verkligen ett modernt uppbyggt samhälle helt anpassat för barnfamiljer här. 

Igår hade jag Lisa och hennes dotter Amanda 6 månader på besök. De har precis flyttat till Hong Kong och bor än så länge i en service apartment i Central. De har kollat runt på några tänkbara områden att bo i och DB var inte ett av dessa. Det är ju bara ett konstigt ställe långt bort enligt deras källor..

Utan att på något vis sälja på att det är här de ska bo, utan bara säga att utifrån våra behov så finns det inget bättre ställe, så började hon gilla DB mer och mer och faktiskt se det som ett alternativ. 

Vi har 30 min direktbuss till flygplatsen, 30 minuter till HK Central, 30 minuter till Kowloon (där hennes man jobbar) gröna kullar med fantastiska hike stigar, två stränder, stor lägenhet jmf med de man får i stan. 

Hon gillade verkligen vår lägenhet och kunde tänka sig att flytta in där omgående. 

Jag kunde inte annat än att ta med henne ut för att visa klubben med sitt poolområde och vi fortsatte till SPlazan där jag visade stranden, alla restauranger som ligger på rad, butiker och alla barn som leker glatt. 

DB är inte längre helt uteslutet i hennes tankar... 


Kommentarer

Populära inlägg