Mias familj

Vi har fortfarande inte hört något från Mias familj på Filippinerna. De bor ca 3 h med buss utanför Tacloban i en liten by som heter Julita.

Jag var i förmiddags i kontakt med Red Cross Hong Kong där jag bad om att få information om hur illa tyfonen har tagit i Mias by Julita och om de har skickat dit något räddningsteam. De återkom ganska omgående med att de vidarebefodrat ärendet till Röda Korset Filippinerna. Vi har även fyllt i deras emergency tracing form där vi söker efter Mias dotter och Mias mamma samt övriga familjemedlemmar med deras familjenamn. Röda Korset ringde tillbaka efter ett par timmar och meddelade att vi kan vänta svar först om några dagar.

Under eftermiddagen har Mia fått kontakt med en vän på Filippinerna som meddelat att enbart 5 stycken omkommit i provinsen där byn ingår i och att många hus är helt förstörda. Mias hus och hennes familjs hus ligger precis vid strandkanten och hennes förhoppningar om att dessa finns kvar är låga.
Precis bakom deras hus har de sin risodling och de har även djur som de slaktar för att förse dem med mat. Allt detta kan vara borta.

Vi kommer att hjälpa byn och Mias familj så snart vi får kontakt med dem.

Ni som vill hjälpa till får gärna skänka pengar till nedanstående konto och vi garanterar att dessa går oavkortat till dem.  Mia är mer än tacksam för allt stöd hon kan få.

SEB 5102 01 095 56





Kommentarer

  1. Ja själlvklart!
    Heja Sara och Samuel - familjen Lönnquists varma hälsningar till er och pojkarnas Mia!

    SvaraRadera
  2. Ett bidrag på väg! Bra initiativ! Kram till er alla! /Mia o Jönsson

    SvaraRadera

  3. Hej Sara!
    Men framförallt, Hej Mia! Vi håller tummarna för att det gått bra för Din dotter och familj.
    Hör av Er så fort Ni vet!

    Marcus med familj, "Mormor o Morfar" skickar självfallet bidrag, fixat, och hjärtligt varma kramar o hälsningar till Mia.!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg